2. fejezet - Az emberi látással kapcsolatos alapismeretek

Látáskori jellemzők

Navigációs menü

Kétperces online látásvizsgálat Az látáskori jellemzők használható teszt a sztereólátás problémáinak korai felismerésére használható kisgyermekeknél és csecsemőknél, de alkalmazható felnőttek vizsgálatára is.

Az évek során a tesztet nagyra értékelték a szemészek, gyermekorvosok, az egészségügyben és a prevencióban dolgozók.

látáskori jellemzők

Mind a mai napig az egyetlen véletlenszerű pontelosztáson alapuló sztereólátásteszt, amit 3D szemüveg nélkül lehet használni. A két szem együttműködésének vizsgálata Szabad szemmel Más általános, úgynevezett haploszkópikos teszteljárások - mint például a Titmus-teszt — polarizáción alapulnak, ennélfogva speciális szemüveget igényelnek.

Multifokális szemüveglencsék

A TNO-teszt a vörös-zöld disszociáción alapszik, ennek megfelelően vörös-zöld szemüveget igényel. A Lang-Stereoteszttel a haploszkópikus képek disszociációját a teszttábla felületén alkalmazott cilinder-raszter eljárás biztosítja, így szemüveg nem szükséges hozzá, ami megkönnyíti a kisgyermekek vizsgálatát. Nyílt megfigyelés Mivel a hagyományos sztereólátás-vizsgáló tesztekkel összehasonlításban a Lang-Stereotesthez nem szükséges szemüveg viselése, a páciens szemmozgásai könnyebben észlelhetőek.

A szemmozgások megfigyelése különösen fontos kisgyermekek vizsgálatakor; miután a gyermek már felismerte a különböző alakzatokat a teszttáblán, megerősítésképpen ismételten megkeresi a tekintetével a figurákat.

2.2. A színlátás és világosságérzékelés folyamata

Biztos eredmény A látáskori jellemzők pontelosztáson alapuló sztereogram alkalmazásának és a kontúrvonalak hiányának köszönhetően a Lang-Stereotest® esetében minden monokuláris sztereoszkópos inger elkülöníthető. A Lang-Stereotest® sajátosságai A legkisebbeknek is A Lang-Stereotest® az egyetlen sztereoteszt, melyet már a gyermek 6 hónapos korában használni lehet.

látáskori jellemzők

Nehezen kooperáló, még nem kommunikáló gyermekeknél is könnyen alkalmazható. Praktikum A könnyen hordozható, képeslap-méretű teszttábla védőtokban, részletes, többnyelvű leírással együtt kapható.

látáskori jellemzők

Elengedhetetlen óta Magyarországon a szemészeti rendelők minimum tárgyi feltételei közé tartozik a Lang-Stereotest®. Szeretné megrendelni?

  • Sztereo látás tesztek. Rövidlátás 1-nél
  • Mit fogyasszon látáskor, Mit együnk a jó látásért? - HáziPatika

A Lang Stereotestet és további termékeinket itt közvetlenül a forgalmazótól rendelheti meg. Kattintson sztereo látás tesztek gombra és átirányítjuk megrendelőfelületünkre!

2.1. Az emberi szem

Tovább a megrendelőfelületre Működési elve A teszt kétféle sztereogram működési elvét egyesíti: Julesz Béla véletlenszerű pontelosztáson alapuló tesztjét és W. Lang sztereoteszt I. Hess cilinder-raszter eljárását. A Julesz-féle véletlenszerű pontok különböző sztereogramokon polarizált lencséken keresztül vagy vörös-zöld szemüvegen keresztül látszanak. Szemészeti Lang sztereoteszt I. Monokulárisan ezekben a sztereogramokban nem fedezhetőek fel formák, míg binokulárisan figurák tűnnek fel a képen — tipikusan különböző mélységekben.

A cilinder-raszter eljárást a svájci látáskori jellemzők és fiziológus W. Weiss Nobel-díjat kapott ben találta fel ben.

SCP-1733 szezonnyitó - Tárgyosztály biztonságos sport / elektronikus / hurok / felvételi scps

A két szem képe apró párhuzamos hengerek rendszerével van elkülönítve. Termék részletek Minden egyes henger alatt két vékony sáv helyezkedik el a képből; az egyik csak a bal, a másik szemész sebész a jobb szemmel látható.

Keresztmetszeti ábra.

látáskori jellemzők

A hengerben lévő két vékony képsávból az egyiket a bal, a másikat a jobb szem érzékeli. Kétperces online látásvizsgálat A Lang -Stereotest® I. A Lang fixációs lapoc és fixációs kocka sztereo látás tesztek is megrendelhető. Alapvetően gyermekszemészeti témakörben már írtam a "betegség" hátteréről, de gyorsan áttekintem. Nazarbekov látásának javítása.