Látássérülés a művészetekben

Látássérülés milyen. Megjelent a Látássérülés - Sérült látás? című könyv

Tartalom

  Megjelent a Látássérülés - Sérült látás?

  herbalife vitaminok a látáshoz

  Milyen módon épül fel látórendszerünk, mitől különleges a vizuális észlelés? Mennyit és mit lát egy csecsemő, egy óvodás, egy fiatal és mennyit egy idős ember? Mit értünk tulajdonképpen látássérülés alatt?

  Szellemvasút A szabadidő eltöltése látássérülteknél sport, művészetek, számítástechnika A vizuális kultúra a látássérült gyermekek számára nem, vagy nehezen hozzáférhető.

  Kit tekintünk látássérült személynek? Melyek azok a leggyakoribb kórokok, szembetegségek, amelyek látássérülést okozhatnak?

  a látást helyreállító források

  Ha egy kisgyermek vakon születik, vajon más lesz a beszéd- vagy a mozgásfejlődése? Milyen módon, eszközökkel látássérülés milyen egy látássérült gyermeket fejleszteni, oktatni?

  Honnan tudhatja egy gyógypedagógus, hogy tanítványa mit és mennyit lát egy játékhelyzetben vagy a tanulás során?

  könyvek a harmadik szem számára

  Milyen egy ma megszülető látássérült gyermek várható életútja a koragyermekkori intervenció, az iskolarendszer, az integrált oktatási formák és a rehabilitáció intézményei, szolgáltatásai segítségével? Hogyan változtatják meg a látássérült személyek életét az őket segítő informatikai eszközök vagy az akadálymentes környezet?

  mi a neve a látás skálájának

  Miben tud segíteni az elemi rehabilitáció egy felnőtt vagy időskorában súlyos fokban látássérültté vált személynek? Milyen módon lehet segíteni egy vak embernek a közlekedésben? Mindezen kérdések megválaszolására látássérülés milyen betekintést a könyv, de fő célja talán mégis az, hogy igyekszik megvilágítani azt az utat, amelyet neves gyógypedagógus elődeink kezdtek lerakni, és amelyen minden látássérült személlyel foglalkozó szak embernek legjobb tudása szerint járnia kell.

  Kapható a Krasznár és társa boltbanilletve az Eötvös Kiadó boltjaiban. A cookie-beállítások bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

  javul a látás

  További információ Elfogadom.