Hasznos információk

Magabiztosan látom, Magabiztos állampolgárok hazafisága lehet a gyűlöletpolitika ellenszere | Jelen

Gangel Péter A transzparencia növeli a bizalmat?

magabiztosan látom a rossz látás maszkja

Nem, valami ennél is jobbat csinál Korábban azt gondoltam, hogy a transzparencia fokozza a bizalmat. Az utóbbi hónapokban azonban egészen új megközelítésből kezdtem el nézni a dolgot. Kilenc éve foglalkozom a bizalommal.

  • Varga: “Úgy látom, hogy aranyesélyes a válogatott” « Üllői út
  • Látásvizsgálati diagram aláhúzott vonal
  • Magabiztos fellépés és közönség előtti beszéd – ingyenes letöltés!
  • Január
  • Gyenge látás nyomozó
  • Magabiztos győzelemmel kezdtük az évet - Kiss Szilárd Sportcsarnok
  • Свою жизнь и свои занятия.

Üzleti, cégvezetői szemüvegen keresztül nézem a témát, mert a bizalmat az elkövetkező évek valutájának látom. Mivel úgy véltem, a transzparencia növeli a bizalmat, azt is gondoltam, hogy a transzparencia hiánya növeli a bizalmatlanságot, és ha az üzletben és a politikában nőne a transzparencia, akkor nőne a bizalom is.

Az emberek ösztönösen irigylik azokat, akik nem jönnek zavarba attól, ha nézik őket.

Van egy dolog azonban, amivel nem számoltam: Társadalmunk bizalmi szintje alapvetően alacsony. Mindegy, hogy a politikát, a civil szektort, vagy az üzleti világot nézem, mindenhol bizalomhiányt látok. De ez a bizalomhiány egyáltalán nem az átláthatóság hiányából fakad. Ahhoz, hogy ezt megértsük, képzeljük el egy pillanatra, hogy holnaptól minden teljesen átláthatóvá válik.

Kiderülnek az egyéni érdekek mentén kötött alkuk, a megtévesztések, a korrupciós ügyek. Ha az alacsony bizalmi szintű társadalomban növeljük az átláthatóságot, az káoszhoz vezet, ahol senki nem érzi magát biztonságban, hiszen a jó és a rossz dolgok egyaránt napvilágra kerülnek.

magabiztosan látom látási százalék dioptriában

A Wikipédia szerint a bizalom az ismeretlenhez való magabiztos hozzáállás. De mindenkinek vannak titkai. Nem ismerhetünk mindent teljes egészében.

Mindegy mivel foglalkozol, szükséged van rá…

Be kell lássuk, az ismeretlen a bizalom része. A bizalom ellensége a megtévesztés. Az ismeretlen ugyan ismeretlen marad, de a szándékok, a hozzáállás, vagy a cselekedetek bizonytalanítanak el.

Szóval, hogy van? A felkészülés előtt kicsit leamortizáltnak éreztem magam, viszont a közegváltás nagyon jót tett a Bajnokok Ligája nyolcas döntője után. Már maga az uszoda is kizökkentett, és a csapat is felpezsdített, felvidított. Ha ki kellene emelnem egy tényezőt, ami tetszett, azt mondanám: jó, hogy mindenki magyarul beszél. Értjük a poénokat az öltözőben, és nem kell angolra váltani, ha támadásban és védekezésben irányítani kell a brigádot.

Valójában a megtévesztés az, ami szétrombolja a bizalmat. A transzparencia nem növeli a bizalmat, hanem megszünteti annak szükségességét. Azzal, hogy magabiztosan látom ismeretlen ismertté válik, a hozzáállásunk is szükségszerűen magabiztos lesz.

magabiztosan látom verebek látása

A döntéseink tényeken alapulnak, gyorsak és egyszerűek. Az üzleti életben a transzparencia növekedése egy új kultúra kezdetét jelenti. Minél több területen transzparens egy vállalkozás működése, annál könnyebben tudnak hozzá kapcsolódni partnerek, hiszen már nincs ismeretlen, nincs bizonytalanság.

\

És, hogy bizalomra szükség lesz-e? Természetesen, hiszen minden nem tud transzparens lenni.

Ez felerősíti az amúgy is velünk élő súlyos történelmi hátrányokat, a megosztottság pedig eltakarja a társadalom valódi tagolódását. Homályosak a világos politikai választási lehetőségek, de ami a legjobban hiányzik, az a szerveződni képes, jogaiban bízó, a közügyekbe félrelökhetetlenül beleszóló állampolgár. Ön az értékválasztásait mindig világossá tette, de politikusok kezdeményezéseihez ritkán csatlakozik.

Egy partnerkapcsolat elején, amikor még nincs elég információ vagy tapasztalat, nagy szükség van a bizalomra. Amikor nincs idő minden információt beszerezni.

Hiszen mindig lesznek ismeretlen tényezők.

A transzparencia növeli a bizalmat? Nem, valami ennél is jobbat csinál | somssichsuli.hu

Nem láthatunk bele a másik fejébe, vagy egy vállalkozás legmélyére. Cégvezetőként az egyik legnagyobb lehetőségünk, hogy növeljük a transzparenciát a piacunk vagy magabiztosan látom munkatársaink felé, hogy minél kevesebb területen kelljen kérnünk az ügyfeleink bizalmát.

magabiztosan látom szemöldök piercing és látás

És tegyük a dolgunkat úgy, hogy ahol bizalomra van szükségünk, ott méltók legyünk rá. Gangel Péter.