Szemészet témakör művei, könyvek, használt könyvek

Szemészeti könyv, Szemészeti könyv letöltése. Szemészet | Digitális Tankönyvtár

Impresszum Leírás: Paradoxonnak tűnhet, de a szemész a szemével vizsgálja a szemészeti könyv.

Negyedik negyed - 01. rész: Vitray Tamás

Ma már ez nem csupán azt jelenti, hogy közvetlen vizuális elményekből állítja össze a diagnosztikai döntésekhez szükséges tudást, hanem speciális, fizikai és kémiai alapú módszerekkel állít elő digitális képet, amelyet számítógépen jelenít meg.

Túlzás nélkül állítható, hogy a digitális képalkotó módszerek forradalmasították az orvostudományt, és ez a folyamat jelenleg is tart. A digitális képben az a koncepcionális újdonság, hogy bármely, térben változó fizikai, kémiai, vagy éppen biológiai jelből előállítható.

Mindez azt eredményezi, hogy képen jeleníthetünk és nézhetünk meg olyan információt, amely szemmel közvetlenül nem látható.

látásnorma, hogyan lehetne javítani

Más szóval a szemész a szemével úgy vizsgálja a szemet, hogy közben szemmel nem látható kvantitatív adatokat konvertál képpé. A szemészet, talán éppen fizikai dimenziója miatt, mindig is élen járt a medicina kvantitatív módszereinek alkalmazásában.

7 a látás százaléka

Szinte elképesztő, hogy olyan parányi szervről, mint a szem, oly sok különböző, nagy felbontású, számszerűsített információ szerezhető. A könyv kiválóan vonultatja fel azt a sokszínű módszertani arzenált, szemészeti könyv a mai szemészet rendelkezésére áll.

a látás megfázással esett

A könyv első felének fejezetei didaktikusan követik a fény útját a külvilágból a szem kompartmentjein át a retináig. Az olvasó mintegy mikroszkópikus térbeli utazáson képzelheti magát, amint követi a fotonokat amelyek kölcsönhatásba lépnek a szem belsőbb rétegeivel.

szemüveggel homályos látás

A könyv második felében globális, a szemgolyó és az orbita egészének anatomiáját és vérkeringését vizsgáló képalkotó módszerekkel találkozhatunk. A képalkotó metodikák között megjelennek a geometrikai és hullámoptikára alapozott eljárások, de egyúttal helyet kapnak a spektroszkópiai alapokon nyugvó képalkotó módszerek is MRI. A fejezetek egységre törekvő strukturában mutatják be a tárgyalt módszer elvét, kivitelezését, a normál és pathológiás viszonyokat, továbbá a releváns szakmai irodalmat.

táblázat szemek ellenőrzésére milyen betűket

Az érthetőséget gazdag, könnyen érthető és vonzó illusztráció segíti. A könyvet haszonnal forgathatja nem csak a szemész szakorvos, hanem a szemészet és a digitális képalkotó módszerek iránt általában érdeklődő minden szakember. Kellermayer Miklós 4.

  • Szemészeti gyakorlatok · Gáll János · Könyv · Moly
  • Módszerek a látás javítására a rendszer szerint