Szemüveg készítés

Szemüveg kép

Tartalom

  Ma már digitális fényképezőgéppel járjuk a vidéket, s az eredményt legtöbbször monitoron kapjuk meg.

  Vár 2D A sztereófotózásnak már igazi múltja van, így például a technikát már nem kell kitalálni, csupán újra és újra nemzedékről-nemzedékre fel kell eleveníteni és csiszolni rajta egy kicsit, s ahogy a számítógép mindennapjaink részesévé vált egyre több program kínál megoldást az anaglif technika megvalósítására.

  A fényképezéshez bármilyen digitális fényképezőgép megfelel, azonban az állvány és egy kis odafigyelés mindenképpen szükségeltetik.

  szemüveg kép

  Miről is van szó pontosan? A sztereófotózást arra az elvre találták ki, hogy bal és jobb szemünk nem ugyanazt a képet látja az emberi szem átlagos szemtávolsága cm szemüveg kép, s e két perspektívából alkotott képeket az agyunk rakja össze, így látjuk a világot térben.

  szemüveg kép

  A térhatású fényképeknek pontosan ez az alapelve. A kiválasztott témáról két fényképet kell készítenünk úgy, hogy az első kép elkészítése után a fényképezőgépet vízszintesen el kell mozdítanunk — a kiválasztott tárgy távolságától függően — majd a második képet ebből a pozícióból kell elkészíteni.

  szemüveg kép

  Hogy ez a vízszintes elmozdítás pontosan mennyi is legyen, azt vagy elhiszi az ember a táblázatoknak, vagy sok-sok kísérletezgetés és próbálgatás után maga jön rá a helyes elmozdítási értékekre a jobb térhatás elérése érdekében. Baloldali kép Jobboldali kép Természetesen a két kép elkészítése közben a lehető legrövidebb időnek kell eltelnie, hogy például a fényviszonyok is a lehető legkevesebbet változzanak.

  Szemüveg készítés A professzionális szemüvegkészítés legfontosabb szempontjai: — Legelőször, az alapos szemvizsgálat során meg állapítjuk a tökéletes dioptriát, a vizsgálaton felmérve a páciens életstílusát, munkakörülményeit.

  Ha megvan a sztereópár fényképünk, akkor egy ügyes kis programmal mely tudásától függően megtalálható akár ingyenes verzióként is az Interneten, vagy kisebb-nagyobb összegért megvásárolhatóösszeilleszthetjük a két fényképünket, melyet a programunk egy kicsit átalakítva a vörös és cián színcsatornáikat a két képnek felcserélve jelenít meg egyként a monitorunkon.

  S a végső eredményt egy speciális színszűrős szemüveg segítségével tudjuk elérni. Vár 3D Fontos még, hogy a 3D-s speciális szemüveg vörös és cián fóliával vagy drágább kivitel esetén lencsével rendelkezzék és az elkészített képeket úgy kell nézni, hogy a szemüveg felvételekor a vörös fólia a szemüveg kép szemünk elé kerüljön.

  szemüveg kép

  Mindenkinek kellemes fényképezést és kísérletezgetést kívánunk!